Өтгөн хаталт гэж юу вэ?

Бидний идсэн хоол амаар ороод биеэс гарахад 2-5 өдрийн хугацааг зарцуулдаг. Хувь хүний бодисын солилцоо, амьдралын хэв маягаас шалтгаалан өөр өөр байдаг. Хэрвээ та долоо хоногт 3-аас доош удаа хүндэрч эсвэл хүндрэхэд ямар нэг зовуурь байдаг бол та Өтгөн хаталттай байгаагийн шинж юм. 

Өтгөн хаталтын үндсэн шалтгаанд

  • Хүнсэндээ ногоо буюу эслэг бага хэрэглэх,
  • Ус бага уух,
  • Дасгал хөдөлгөөний дутагдал
  • Өвчин намдаах болон бусад төрлийн эм удаан хугацаанд хэрэглэх зэрэг орно. 

Өтгөн хаталтын шинж тэмдгүүд:

  • Долоо хоногт гурваас доош удаа хүндрэх
  • Хатуу, бөөгнөрсөн, жижиг хэмжээтэй баас гарах
  • Ихээр дүлж хүндрэх, хүндрэхэд өвдөх
  • Гэдэс дүүрэн мэдрэгдэж, бүрэн хүндрээгүй мэт санагдах
  • Заримдаа хүндрэхийн тулд клизм болон бусад сэдээлт ашиглах зэрэг орно.

Дээрх шинжүүд хоёр ба түүнээс дээш хугацаанд үргэлжилбэл Архаг өтгөн хаталтад тооцно. Архаг өтгөн хаталттай 3-с сараас дээш хугацаанд байвал 

  • Хэвлийн доод хэсгээр өвдөх,
  • Гэдэс дүүрэх,
  • Хоолны дуршил буурах,
  • Арьс цонхийн уян хатан чанараа алдах,
  • Шамбарам,
  • Бүдүүн гэдэсний үрэвсэл, бүр бүдүүн гэдэсний хорт хавдарт ч хүргэх аюултай юм.

Тиймээс та өтгөн хаталтаас сэргийлж Японы Emikuru Mongolia Эмикүрү эслэг хэрэглээрэй.

Эмикүрү нь найрлагандаа Мулухия ургамал болон сүүн хүчлийн бактери (ашигт бактери)-ийн агуулдаг.  Энэхүү эслэг нь:

1. Өтгөн хаталтыг бууруулна. Мулухия ургамал нь бусад хүнсний ногоотой харьцуулахад 8 дахин өндөр эслэгтэй учир гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг сайжруулж өтгөн хаталтыг бууруулна.

2. Ходоод гэдэсний үйл ажиллагааг сайжруулна. Хоногт 375 тэрбум буюу 37,5 аяга тараг уусантай тэнцэхүйц хэмжээний сүүн хүчлийн ашигт бактери авах тул ходоод гэдэсний үйл ажиллагааг хэвийн болгох, дархлаа дэмждэг.

3. Өдөрт идэх шаардлагатай хүнс ногоо, жимсний хэрэглээг хангаж, дархлаа дэмжих, ядаргааг бууруулах үйлдэлтэй. 

Агар фармын бүх салбараас худалдан аваарай.